pla de mandat pam 2015-2019

55

Upload: ajcubelles

Post on 25-Jul-2016

230 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: Pla de Mandat PAM 2015-2019
Page 2: Pla de Mandat PAM 2015-2019
Page 3: Pla de Mandat PAM 2015-2019

INTRODUCCIÓ

EL MUNICIPI

Cubelles té una superfície de 13,49 Km2 i es troba situada a 12 metres sobre el nivell del mar. El terme municipal està format per 13 nuclis de població, inclòs el centre urbà, i la població actual és de 14.420 habitants censats, el qual representa 1.068,9 habitants per Km2. Entre el 2010 i el 2015, la població de Cubelles va créixer un 3,05%, a un ritme anual del 0,32%, la qual cosa suposa un estancament de la població. La distribució entre gèneres està pràcticament equilibrada, amb un 50,51% d’homes (7.315) i un 49,49% de dones (7.166). Parlem d’una població paritària, en termes de gènere, i jove, en termes d’edat. Tot i això, l’índex de fecunditat és d’1,40, inferior a la taxa de reemplaçament poblacional (que és de 2) la qual cosa permet l’estabilitat de la població d’un territori. Això vol dir que la població de Cubelles tendeix a envellir-se, si bé actualment per franges d’edat hi ha un 18,99% de joves (menys de 30), un 66,13% d’adults (de 31 a 64) i un 14,88% de persones grans (més de 65), i l’edat mitjana és de poc més de 40 anys.

Page 4: Pla de Mandat PAM 2015-2019

INTRODUCCIÓ

EL MUNICIPI

El 9,12% d’aquesta població és estrangera, sent les principals cinc nacionalitats estrangeres la marroquina, italiana, francesa, argentina i romanesa. Pel que fa al número d’habitatges, segons dades de l’Idescat, Cubelles tenia el 2011 un total de 10.600 habitatges, dels quals 5.803 eren primera residència, 3.076 segona i la resta estaven buits. La majoria dels habitatges de primera residència són de menys de 90m2 (42,9%) i hi resideixen 2 o 3 persones (54,35%), majoritàriament parelles amb fills o sense (62,84%). En quant al pressupost municipal, el capítol d’ingressos ha tingut un decreixement anual del 15,20%, situant-se en poc més de 15.329.406€ amb un deute viu de poc menys de 4 milions d’euros (25,89% dels ingressos corrents), la qual cosa representa 274 euros per habitant.

Page 5: Pla de Mandat PAM 2015-2019

INTRODUCCIÓ

EL PLA DE MANDAT

El Pla d'Actuació Municipal (PAM) és el principal instrument de planificació estratègica amb què compten les administracions locals per a l’acció de govern. És el full de ruta de la gestió municipal i l'instrument de priorització dels diferents pressupostos municipals durant el mandat (2015‐2019). En la nova etapa que iniciem posarem l'accent sobre la visió estratègica del nostre poble, la modernització de l'administració i l'impuls d'una nova manera de governar basada en la complicitat amb tota la ciutadania. La proposta de PAM que es presenta recull la visió compartida i consensuada de l'equip de govern, a partir d'una posada en comú de les propostes polítiques dels diferents partits que el conformen. Un pla d'actuacions que caldrà valorar i revisar anualment amb la finalitat d'assolir tot allò que es proposa i plantejar nous reptes que s'adeqüin a les necessitats del ciutadans i ciutadanes, i del municipi de Cubelles.

Page 6: Pla de Mandat PAM 2015-2019

INTRODUCCIÓ

El següent document recull les accions que planteja el Govern municipal per al mandat 2015-2019 estructurades en quatre grans àmbits:

1) SERVEIS A LES PERSONES: L’eix troncal de la política de l’equip de Govern passa per garantir i enfortir la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes de Cubelles.

2) DESENVOLUPAMENT URBÀ: Fer un municipi integrador, sostenible, respectuós amb la seva història i atractiu per a les noves generacions de cubellencs i cubellenques, apostant per un creixement sostingut.

3) COMUNITAT: El teixit associatiu del municipi és fonamental per a la preservació de la identitat i el patrimoni cultural i social de la vila. Cal escoltar les peticions de la població i impulsar la seva implicació.

4) GOVERN: Lideratge en la gestió del Consistori posant les principals eines de què disposa un Govern a disposició del benestar de tothom.

Page 7: Pla de Mandat PAM 2015-2019

INTRODUCCIÓ

Aquests quatre grans àmbits de treball seran els eixos de l'estructura i l'organització de la política municipal i ens ajudaran a definir l'organització d'àrees i regidories que configuraran l'acció de govern (comissions i equips de treball...). Cal remarcar que aquesta proposta és una base de treball i que es tracta d'un document viu i obert que s'adequarà contínuament a les necessitats i a l'assoliment dels objectius que es presenten.

Page 8: Pla de Mandat PAM 2015-2019
Page 9: Pla de Mandat PAM 2015-2019

PRINCIPIS D’ACCIÓ POLÍTICA MUNICIPAL

Els principis que han de vehicular les accions polítiques que es portaran a terme en aquest projecte de govern municipal a 4 anys són: Diàleg constant amb totes les forces polítiques No només amb la finalitat d'assolir un govern fort i estable a Cubelles que garanteixi una continuïtat d'acció de govern de 4 anys, sinó que es treballarà perquè totes les forces polítiques representades a l'Ajuntament participin de les accions proposades pels socis de govern. Hi ha d'haver una voluntat de comunicació i consens continuada per part del Govern municipal amb totes les forces polítiques.

PRINCIPIS D’ACCIÓ DE POLÍTICA MUNICIPAL

Page 10: Pla de Mandat PAM 2015-2019

PRINCIPIS D’ACCIÓ POLÍTICA MUNICIPAL

La nostra prioritat són les persones. Som i serem al seu servei L'Ajuntament ha d'articular els mecanismes necessaris per estar més a prop de la ciutadania i donar resposta efectiva i eficient a les necessitats de les persones. La finalitat, millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a Cubelles. Crearem sinergies amb la resta d'agents del territori en benefici del municipi i dels ciutadans/es Totes les forces polítiques treballarem de forma conjunta amb els diferents agents del territori (veïns, entitats, empreses, administracions...) pel benefici del municipi.

PRINCIPIS D’ACCIÓ DE POLÍTICA MUNICIPAL

Page 11: Pla de Mandat PAM 2015-2019

INTRODUCCIÓ

Farem una gestió eficient dels recursos existents Cal treballar per optimitzar els recursos materials, humans i econòmics existents. Millorar l'organització interna de l'Ajuntament, replantejar la contractació i serveis externs, fer un ús responsable dels recursos actuals i valorar conjuntament les inversions econòmiques que es proposin. Coordinació entre els projectes per aconseguir els objectius i els resultats esperats Per tal d'aconseguir la màxima efectivitat possible en les propostes d'acció del govern municipal cal treballar des de la coordinació i transversalitat de l'organització municipal política i tècnica. Plantejarem una organització política de govern que garanteixi amb la coordinació dels equips de treball la màxima participació possible de totes les forces de govern.

PRINCIPIS D’ACCIÓ DE POLÍTICA MUNICIPAL

Page 12: Pla de Mandat PAM 2015-2019

INTRODUCCIÓ

PRINCIPIS D’ACCIÓ DE POLÍTICA MUNICIPAL (i 4)

Transparència en la gestió municipal La ciutadania té dret a conèixer tot el què passa a l'Ajuntament i com passa. Treballarem per a la creació dels mecanismes necessaris de publicitat de l'acció municipal.

Page 13: Pla de Mandat PAM 2015-2019
Page 14: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ORGANITZACIÓ MUNICIPAL

Seguint la línia de treball del projecte polític plantegem la següent organització

de regidories per al govern municipal.

Page 15: Pla de Mandat PAM 2015-2019
Page 16: Pla de Mandat PAM 2015-2019

PRIORITATS D’ACCIÓ MUNICIPAL

Millora dels serveis públics: accions d'intervenció immediata

Millorar la gestió de la neteja viària, prioritzant els eixos comercials,

turístics i residencials.

Arranjament dels carrers del municipi seguint les fases previstes que

garanteixin la seguretat i l'accessibilitat.

Resolució de la situació de l'aparcament municipal el dia del mercat no

sedentari.

Elaboració de la catalogació de llocs de treball de l’Ajuntament de

Cubelles.

Page 17: Pla de Mandat PAM 2015-2019

PRIORITATS D’ACCIÓ MUNICIPAL

Projectes i propostes d'inversió municipal prioritàries:

Aprovació del pressupost municipal a l'inici de l'any d'execució.

Aprovació del nou Pla General d’Ordenació Urbanística Municipal.

Revisió del projecte i construcció de la nova biblioteca municipal.

Elaboració del pla d’usos de Can Travé i obertura dels jardins el 2016.

Supressió de les barreres arquitectòniques i execució del pla

d'accessibilitat.

Finalització del procés participatiu del passeig Marítim i inici del del

passeig Vilanova.

Page 18: Pla de Mandat PAM 2015-2019

PRIORITATS D’ACCIÓ MUNICIPAL

Projectes i propostes d'inversió municipal prioritàries:

Interpel·lació al departament d'Educació per a la construcció de l'INS

Les Vinyes.

Revisió del pla d'usos de la sala sociocultural.

Estudi i execució del projecte per a la solució dels abocaments fecals

al riu Foix.

Rehabilitació i pla d'usos dels safareigs.

Estudi d'usos i viabilitat de projectes per a la sala multiusos La Mota.

Pavimentació amb gespa artificial del camp de futbol-7 del Poliesportiu.

Creació del passeig de la salut: espai lúdic-esportiu a la façana

marítima.

Page 19: Pla de Mandat PAM 2015-2019
Page 20: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE SERVEIS A LES PERSONES

INFÀNCIA I FAMÍLIA

Promocionar activitats infantils al Nadal col·laborant amb entitats

juvenils i associacions de comerciants.

Mantenir del parc nadalenc.

Promoure les escoles com a espai formatiu i de suport a les famílies.

Treballar per l’elaboració de plans educatius d’entorn per cobrir totes

les necessitats educatives de l’alumnat.

Ampliar de l’oferta formativa per a tots els sectors: idiomes,

acreditacions professionals, formació musical...

Page 21: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE SERVEIS A LES PERSONES

JOVENTUT

Promocionar activitats formatives, d’oci i lleure i participació social per

als joves de totes les franges d’edat.

Potenciar del servei d'informació i assessorament juvenil a l’Espai

Jove.

-Orientació acadèmica, laboral, vocacional i emocional.

-Intermediació laboral entre empreses i joves.

Col·laborar i donar suport a les entitats de joves.

Page 22: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE SERVEIS A LES PERSONES

EDUCACIÓ

Planificar l’escolarització obligatòria necessària amb proposta de

construcció de l’INS Les Vinyes al Departament d’Ensenyament.

Millorar el manteniment d’escoles i llars d’infants i col·laboració de

manteniment als instituts.

Mantenir la dotació als centres educatius de material escolar agilitzant

els tràmits.

Mantenir la col·laboració amb les AMPA’s de tots els centres educatius

amb aportacions extraordinàries en casos de necessitat.

Apostar per un centre de formació per a persones adultes.

Posar en marxa el consell escolar municipal.

Seguir oferint el curs de preparació per a la prova d’accés a cicles

formatius de grau mitjà i superior

Page 23: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE SERVEIS A LES PERSONES

ACCIÓ I BENESTAR SOCIAL

Estudiar la creació d’un centre de dia per a la gent gran dependent i

autònoma amb servei de menjador.

Articular recursos per a la integració social de persones amb dificultats.

Crear del Consell municipal d’entitats socials.

Potenciar del treball en xarxa amb les associacions i entitats.

Potenciar del treball en xarxa dels serveis socials i els serveis sanitaris.

Page 24: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE SERVEIS A LES PERSONES

ACCIÓ I BENESTAR SOCIAL

Crear un catàleg de serveis socials posant especial atenció en les

necessitats derivades de les situacions de dependència.

Mantenir la dotació econòmica d’ajudes socials i revisar els criteris

d’atorgament d’ajuts.

Impulsar accions per a l’envelliment actiu des del Casal d’Avis

municipal.

Dinamitzar de l’associació del voluntariat.

Page 25: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE SERVEIS A LES PERSONES

DIVERSITAT FUNCIONAL

Executar el Pla d’Accessibilitat als equipaments i serveis municipals.

Oferir d’assessorament i orientació personalitzada a persones amb

diversitat funcional.

Fomentar la contractació de persones amb discapacitat a través

d’accions de sensibilització.

Fomentar el treball protegit amb la col·laboració d’entitats de treball

social (centre especial de treball, tallers ocupacionals...).

Sol·licitar una millor freqüència de busos adaptats en trajectes

interurbans.

Page 26: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE SERVEIS A LES PERSONES

IGUALTAT

Redactar un Pla d’Igualtat amb perspectiva de gènere per a totes les

actuacions municipals.

Definir la figura tècnica d’igualtat.

Dotar de suport tècnic professional i especialitzat de referència

d’atenció directa en cas de situacions d’urgència.

Programar activitats al centre Violeta adequat a necessitats i propostes.

Dinamitzar del Consell Municipal de les Dones.

Realitzar campanyes d’informació als centres i serveis educatius de

prevenció de situacions abusives i de violència.

Page 27: Pla de Mandat PAM 2015-2019
Page 28: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE DESENVOLUPAMENT URBÀ

PLANIFICACIÓ URBANÍSTICA

Impulsar un nou Pla General donant prioritat a la zona industrial.

Definir el model urbà de Cubelles a mig i llarg termini des del Consell

de Barris.

Fer un seguiment més proper i continuat amb interlocutors veïnals

d’urbanitzacions i barris a través del Consell de Barris.

Estudiar els usos dels terrenys de l’antic club de tennis de Mas Trader.

Treballar per la millora del clavegueram.

Estudiar les solucions als problemes d’inundabilitat de diverses zones

de la vila.

Page 29: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE DESENVOLUPAMENT URBÀ

PLANIFICACIÓ URBANÍSTICA

Impulsar millores al passeig Marítim d’acord amb el procés participatiu

iniciat.

Treballar per la conservació de carrers, parcs i jardins i mobiliari urbà.

Crear una brigada d’actuació immediata per als desperfectes.

Impulsar un pla d’asfaltat prioritzant zones comercials i de vianants.

Impulsar el petit i mitjà comerç a través del planejament urbanístic.

Definir eixos comercials: nucli antic i eixample, marítim, polígon i les

Salines.

Crear zones d’estacionament per a persones amb discapacitat i

mobilitat reduïda i per al veïnat amb infants, malalts i gent gran.

Page 30: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE DESENVOLUPAMENT URBÀ

PLANIFICACIÓ URBANÍSTICA

Executar del pla d'accessibilitat suprimint barreres arquitectòniques.

Controlar rigorosament el compliment de la disciplina urbanística.

Page 31: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE DESENVOLUPAMENT URBÀ

ESPAI PÚBLIC

Redactar un pla integral de manteniment i millora dels espais verds i

espais infantils.

Millorar i incrementar el mobiliari públic i redistribució eficient.

Page 32: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE DESENVOLUPAMENT URBÀ

MEDI AMBIENT

Millorar el sistema de recollida de brossa, amb càrrega lateral i/o easy.

Potenciar la recollida selectiva de residus a tot el municipi.

Millorar la gestió de la neteja dels carrers.

Sensibilitzar per a la cura i manteniment de la flora i la fauna pròpia de

Cubelles.

Impulsar campanyes de sensibilització en l’ús i gestió dels recursos:

agenda XXI.

Impulsar un concurs d'idees per a la creació del Parc Central Cubelles,

zona verda al costat al CAP.

Augmentar les zones arbrades amb varietats de poc manteniment i

resistents al clima.

Crear horts urbans.

Page 33: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE DESENVOLUPAMENT URBÀ

MEDI AMBIENT

Impulsar la desembocadura del Foix com a espai natural i actiu

patrimonial, socioeconòmic i educatiu.

Crear l'Escola de Natura del Foix.

Establir un diàleg efectiu amb l’ACA per a l’execució de les obres de

l’estació de bombament i evitar l'abocament d'aigües fecals al Foix.

Recuperar camins i senders de Cubelles que revaloritzin l’espai natural

i permeti desenvolupar activitats d'economia verda.

Treballar per a l'excel·lència de les platges de Cubelles fent-les

accessibles per a tothom i millorar-ne els serveis amb respecte al medi

natural.

Consolidar la bandera blava de qualitat europea i altres distincions de

qualitat internacional a les platges.

Page 34: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE DESENVOLUPAMENT URBÀ

EMPRENEDORIA I EMPRESA

Fomentar i donar suport a la creació d’empreses innovadores.

Impulsar la petita i mitjana empresa aplicant fiscalitat municipal

progressiva.

Crear el centre d’empresa i emprenedoria virtual.

Definir els eixos comercials del municipi.

Mediar amb operadores per fer arribar la fibra òptica a la zona industrial

i de serveis.

Actualitzar, reduir i integrar zones tarifàries.

Col·laborar amb municipis i plataformes ciutadanes per reclamar la

supressió de peatges a l’autopista C-32.

Page 35: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE DESENVOLUPAMENT URBÀ

OCUPACIÓ

Mantenir, millorar i ampliar l’horari del Servei d’Orientació Laboral de

Cubelles (SOLC).

Orientació laboral

-Acompanyament per dissenyar un itinerari personalitzat d’inserció.

-Sessions/tallers per la recerca de feina.

Borsa de treball

-Reforçament de la difusió del servei entre les empreses.

-Oferiment a les empreses d’una selecció prèvia de candidats.

Fomentar el treball en xarxa del SOLC amb la regidoria de Benestar

Social.

Gestionar els plans d’ocupació per a la inserció de persones aturades.

Page 36: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE DESENVOLUPAMENT URBÀ

TURISME, COMERÇ I FIRES

Elaborar un projecte turístic municipal a partir del patrimoni cultural,

platges, entorns naturals i activitats econòmiques.

Renovar el conveni del Penedès Marítim.

Apostar per la marca turística Penedès Marítim, promoure-la a l’exterior

i en fires de turisme.

Fer promoció turística del municipi en col·laboració amb altres ens i

administracions.

Augmentar la presència de Cubelles als entorns virtuals de l’àmbit

turístic amb el Consorci de Turisme del Garraf.

Page 37: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE DESENVOLUPAMENT URBÀ

TURISME, COMERÇ I FIRES

Millorar el servei d’atenció i informació turística del municipi: ampliació

horària de l’oficina, increment d’activitats i rutes...

Promocionar activitats d’estiu a les platges com a atractiu turístic amb

nous i millors serveis.

Potenciar el treball col·laboratiu amb les associacions de comerciants

per al foment i la dinamització comercial.

Promocionar les botigues al carrer durant les fires i dates festives.

Impulsar la gastronomia local amb fires temàtiques relacionades amb la

cultura, tradicions i la història de Cubelles amb la participació dels

restauradors locals a les fires i propostes de menús gastronòmics.

Page 38: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE DESENVOLUPAMENT URBÀ

TURISME, COMERÇ I FIRES

Potenciar la Festa de la Verema com a referent comarcal.

Promocionar la restauració i gastronomia local amb la creació del Mes

del Xató i l’impuls de la Xatonada popular.

Impulsar les jornades gastronòmiques al novembre.

Mantenir el trenet turístic durant la temporada d’estiu.

Millorar els serveis del mercat municipal no sedentari.

Millorar el manteniment dels polígons industrials i comercials.

Millorar el servei d’atenció a l’oficina municipal d’informació al

consumidor.

Page 39: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE DESENVOLUPAMENT URBÀ

SALUT

Col·laborar amb la resta de la comarca per reclamar la construcció del

nou hospital del Garraf.

Exigir més inversions i la millora de serveis concertats amb el Servei

Català de la Salut.

Garantir el servei d’ambulància de suport vital bàsic al municipi durant

els mesos d’estiu.

Mantenir el Programa Cubelles vila cardioprotegida augmentant el

nombre de DEAs i de persones formades per al seu ús.

Augmentar la col·laboració entre els serveis d’atenció primària amb les

àrees de benestar social i salut pública.

Page 40: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE DESENVOLUPAMENT URBÀ

SALUT

Promocionar l’educació per la salut i suport i col·laboració en la difusió

de les accions i activitats de promoció de la salut, prevenció de

malalties i formació que duguin a terme el CAP.

Establir controls sanitaris i informació sobre la xarxa d’aigua municipal.

Intensificar el control de plagues.

Difondre la normativa de tinença d’animals domèstics i perillosos.

Definir espais adequats per a l’esbarjo d’animals de companyia dotats

amb els recursos necessaris.

Canviar la gestió del cementiri municipal i construir nous nínxols el

2016.

Page 41: Pla de Mandat PAM 2015-2019
Page 42: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE COMUNITAT

CULTURA

Revisar el projecte i construir de la nova biblioteca municipal (Inici

obres 2017).

Dissenyar plans de foment de la lectura i la formació continuada en

col·laboració amb els centres educatius del municipi.

Mantenir el suport econòmic a les associacions i entitats culturals.

Potenciar la figura de Charlie Rivel com a símbol i patrimoni local.

Mantenir i potenciar la mostra anual de pallassos.

Page 43: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE COMUNITAT

CULTURA

Promocionar l’obra dels artistes autòctons de la vila facilitant un espai

de trobada.

Apostar per una programació de Festa Major de qualitat i per a tots els

públics.

Donar suport a la formació musical a través de les entitats municipals:

Cor l’Espiga i Cor l'Espiga XXI, Pizzicatto…

Facilitar iniciatives de festivals i actes organitzats per entitats culturals.

Page 44: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE COMUNITAT

ESPORTS

Fomentar la pràctica de l’esport base i escolar a Cubelles.

Augmentar el nombre de zones esportives a l’aire lliure.

Donar ús als espais esportius dels centres escolars en horari no lectiu.

Garantir un bon manteniment de les instal·lacions esportives.

Donar suport a les entitats esportives per al seu desenvolupament.

Dinamitzar l’organització de nous esdeveniments esportius.

Recercar recursos per pavimentar el camp de gespa de futbol-7

Estudiar l’ampliació de zones esportives i la possibilitat d’impulsar la

piscina municipal coberta i la zona de gimnàs.

Page 45: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE COMUNITAT

PATRIMONI

Promocionar el patrimoni local com a element dinamitzador del

desenvolupament econòmic i social.

Redactar el pla d’usos de Can Travé.

Accelerar la rehabilitació del Castell.

Estudiar la reubicació de l’Exposició Permanent Charlie Rivel.

Recuperar espais d’interès històric i disposar-los a la ciutadania.

Col·laborar amb l’Aliança per a la rehabilitació de l’edifici.

Digitalitzar i difondre documents d’interès històric local.

Prosseguir la restauració i digitalització de documents de l’arxiu

municipal.

Page 46: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE COMUNITAT

PARTICIPACIÓ CIUTADANA I COOPERACIÓ

Crear mecanismes de resposta immediata a les consultes digitals.

Avançar en l’administració electrònica 2.0.

Vetllar pels drets de les persones i del consumidor.

Crear el Consell de Barris.

Fomentar la participació de la ciutadania a les entitats i associacions.

Fomentar el voluntariat des de la col·laboració en bancs d’aliments,

menjadors socials i projectes de sensibilització ciutadana.

Crear una taula de cooperació i voluntariat mantenint el suport a

situacions de necessitat, emergència i solidaritat.

Impulsar el procés participatiu del passeig Vilanova com a eix

comercial dinamitzador.

Page 47: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE COMUNITAT

COMUNICACIÓ I NOVES TECNOLOGIES

Mantenir l’edició del butlletí municipal.

Dotar dels recursos necessaris per la millora de Ràdio Cubelles.

Potenciar l’ús de les xarxes socials i aplicacions mòbils per a la

participació ciutadana.

Crear zones d’Internet wifi.

Page 48: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE COMUNITAT

INTEGRACIÓ EUROPEA

Mantenir Cubelles com a actor compromès en el procés d'integració

europea.

Apropar els temes europeus d'interés i d'actualitat a la seva ciutadania.

Organitzar activitats de formació, sensibilització i comunicació.

Impulsar una major presència i participació en el procés de construcció

europea.

Desenvolupar el pla Joves actius a la UE per informar de les eines i

oportunitats que els joves tenen a la UE.

Page 49: Pla de Mandat PAM 2015-2019
Page 50: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE GOVERN

HISENDA LOCAL I TRANSPARÈNCIA

Aprovar el pressupost municipal a l'inici de l'any d'execució.

Promocionar els pressupostos participatius dedicant-hi una partida del

pressupost.

Prioritzar la promoció de l’activitat econòmica local i els serveis socials

bàsics com a mesures per fomentar l’ocupació i la cohesió social.

Promoure una gestió municipal transparent, eficient i eficaç.

Publicar al web del Compte General aprovat pel Ple.

Publicar les retribucions actualitzades dels càrrecs electes.

Rigor en la planificació i l’execució pressupostàries.

Page 51: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE GOVERN

HISENDA LOCAL I TRANSPARÈNCIA

Publicar al web de totes les actuacions que generin obligacions

econòmiques.

Actualitzar i millorar les ordenances municipals.

Vetllar per la transparència i millora dels contractes municipals de

serveis i activitats.

Informar anualment de la situació econòmica municipal.

Page 52: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE GOVERN

RECURSOS HUMANS I ATENCIÓ A LA CIUTADANIA

Oferir un servei d’atenció propera i de qualitat des de l'OPIC.

Crear eines de participació ciutadana per valorar els serveis d’atenció.

Establir mecanismes interns de gestió de qualitat i millora del servei i

atenció als ciutadans.

Disposar canals directes perquè els treballadors municipals exposin

aspectes a millorar.

Establir mecanismes interns per valorar la qualitat del servei.

Page 53: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE GOVERN

RECURSOS HUMANS I ATENCIÓ A LA CIUTADANIA

Optimitzar els recursos públics i racionalitzar els procediments de

resposta a les necessitats ciutadanes per millorar l'organització

municipal.

Elaborar la catalogació de llocs de treball dels treballadors municipals.

Reduir el temps de resposta de les instàncies.

Implementar l’administració electrònica per agilitzar els serveis.

Page 54: Pla de Mandat PAM 2015-2019

ÀMBIT DE GOVERN

SEGURETAT CIUTADANA

Fomentar la formació continuada de la Policia Local en col·laboració

amb el cos dels Mossos d’Esquadra.

Implantar bandes dissuasòries de velocitat en vies ràpides urbanes,

zones escolars, de vianants i comercials.

Fomentar l'educació viària a escoles i instituts.

Potenciar la col·laboració amb el Grup de Riscos Cubelles.

Page 55: Pla de Mandat PAM 2015-2019