uitmagazine meulebeke 2016-2017

54

Upload: virginie

Post on 03-Aug-2016

230 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

Meulebeke geeft het startschot voor een nieuw cultureel seizoen, want het belooft een topper te worden. Ontdek het gevarieerd programma in het vernieuwde UiTmagazine.

TRANSCRIPT

Page 1: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017
Page 2: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

6

7-9

10-45

46

47-48

49

50

53

54

Voorwoord

Praktische info

Overzicht voorstellingen enactiviteiten

Stedelijke Academie Muziek en Woord in Meulebeke

De Vrijetijdspas

Leesclub

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Kalender

Contactgegevens

INHOUD

3

Page 3: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

COLOFON

Redactie: Afdeling Vrije Tijd Meulebeke Cultuurdienst i.s.m. Jeugddienst, Bibliotheek en Dienstencentrum Ter Deeve.

Vormgeving: L&V ProductionsDruk: L&V Productions

Verantwoordelijke uitgever: Gemeentebestuur Meulebeke

Kunst

UiT met vlieg (activiteiten voor kinderen)

Abonnementsvoorstelling

Theater

Muziek

Infomoment

Comedy

Film

Daguitstap

BIB4

Page 4: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Meulebeke geeft het startschot voor een nieuw cultureel seizoen, want het belooft een topper te worden.

We kijken enorm uit naar het ontvangen van het publiek, het vollopen van de zaal, het opkomen van de artiesten en het horen van applaus. We zijn ervan overtuigd dat we een plaatsje kunnen bemachtigen in je agenda, want de vrijetijdsdiensten van Meulebeke zorgen opnieuw voor een gevarieerd cultuurprogramma.

We geven je graag enkele suggesties:

Op zondagvoormiddag kan je onthaasten bij een klassiek aperitiefconcert. Dat is pas genieten van je weekend!

Ben je eerder fan van populaire muziek? Boek dan een zitje voor detheatershow van Les Truttes. Achteraf verzorgt Sax The DJ de afterparty. Een niet te missen feest dus.

Twee grote theaterproducties zorgen voor een lach en een traan. TopacteursPeter Van De Velde en Kurt Defrancq schitteren in het aangrijpende “The Elephant Man” en het aanstekelijke “Oe ist?”.

5

Page 5: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Samen met vrienden niet meer bijkomen van het lachen? Het kan, want Freddy De Vadder en Piet De Praitere verlaten Bevergemvoor Meulebeke. Zeker iets om naar uit te kijken.

Het abonnement werd in een nieuw jasje gestoken: je kan een abonnement samenstellen door minstens 5 voorstellingen te kiezen uit ons aanbod. In de loop van dit seizoen wordt het tevens mogelijk om online je tickets te kopen. Je vindt alle details terug bij de praktische info.

Naar jaarlijkse gewoonte geven we graag mee wat er te beleven valt in de bib, dienstencentrum Ter Deeve en bij de jeugddienst. Ontdek het allemaal in deze brochure: alles werd in chronologische volgorde geplaatst. Per activiteit werd een logo toegevoegd, zodat het overzichtelijk blijft.

Laat je overtuigen: geniet dicht bij huis en aan democratische prijzen van deze mooie activiteiten. Misschien lopen we elkaar tijdens dit cultuurseizoen wel ergens tegen het lijf. Wij kijken er alvast naar uit.

Nele Gelaude Het Dirk VerwilstSchepen van cultuur cultuurteam Burgemeester

6

Page 6: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Abonnementen Een abonnement stel je samen door minstens 5 voorstellingen te kiezen uit onderstaand aanbod:

17.09 – Piv Huvluv – Yolo!29.10 – Oe ist?18.11 – Les Truttes – Elephantastich (The 20th Anniversary Tour) met afterparty door Sax The DJ09.12 – The Elephant Man15.01 – Clara Cleymans en Jo Mahieu – Club 2711.02 – Piet De Praitere – De Milfmagneet18.03 – The Doors in Concert

Voor alle voorstellingen die je onmiddellijk opneemt in je abonnement, betaal je de abonnementsprijs. De abonnementenverkoop start op de presentatieavond op maandag 4 juli in OC Vondel.

Losse ticketverkoopDe verkoop van losse tickets voor niet-abonnees gaat van start op vrijdag 15 juli vanaf 9u. Tickets kunnen online, per mail of bij de cultuurdienst aangekocht worden.

TicketsTickets worden niet terugbetaald, behalve bij overmacht.

7

Page 7: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

De vrij etij dsdiensten maken de sprong naar het online verhaal

In de loop van het cultuurseizoen 2016 -2017 zal het mogelijk zijn om online tickets aan te kopen en in te schrijven voor uiteenlopende activiteiten zoals lezingen, workshops en infomomenten georganiseerd door de vrijetijdsdiensten.

Het gemeentebestuur ziet online ticketing en inschrijving voor activiteiten als extra service naar de burger toe. Tot nu toe moesten de mensen hun tickets in het gemeentehuis komen kopen of de diensten telefonisch trachten te bereiken tijdens de openingsuren.

Ben je (nog) niet zo vertrouwd met de digitale wereld, dan heb je uiteraard nog steeds de mogelijkheid om tickets te kopen bij de vrijetijdsdiensten of ze telefonisch of per mail te bestellen.

Via de verschillende infokanalen van de gemeente houden wij je verder op de hoogte.

8

Page 8: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Uitverkocht – VolzetBij uitverkochte voorstellingen of activiteiten die volzet zijn, noteren we jouw gege-vens op een wachtlijst. Indien er plaatsen vrijkomen, zullen we jou contacteren.Voor alle activiteiten kan je aan de deur nog tickets kopen. Indien de activiteit uit-verkocht of volzet is, laten we dit uitgebreid weten op voorhand via de website en sociale media.

Faciliteiten voor mensen met een beperking OC Vondel is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Personen met een handicap (66%) of invaliden ZIV krijgen 50% korting op losse kaarten. Gelieve bij de reservatie mee te delen dat je een rolstoelgebruiker bent. Zo kunnen wij jou een geschikte plaats geven.

LaatkomersWe streven ernaar onze voorstellingen stipt te laten beginnen. Het aanvangsuur is 20u, tenzij anders vermeld. Laatkomers krijgen onder geen beding toegang tot de zaal. Zij kunnen tijdens de (eventuele) pauze in de zaal toegelaten worden.

KinderopvangVan een half uur vóór een Vondelvoorstelling tot een half uur erna kunnen bezoekers van de voorstelling hun kinderen (< 12 jaar) in OC Vondel gratis toevertrouwen aan de oppas van de Gezinsbond. Geef minstens een week op voorhand een seintje als je van deze dienst gebruik wil maken.

9

Page 9: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

© Sony

rond de volksraadpleging in 1988 in Chili. Gael García Bernal (o.a. ‘Babel’, ‘Amores Perros’ en ‘The Motorcycle Diaries’) schittert als de reclameman die niet aan politiek doet maar zich gaandeweg voor de campagne engageert, zelfs als hij daarvoor tegen zijn bazen moet ingaan en hij bedreigd wordt door het régime.

• Locatie: Binnenkoer Brouwerij Vondel,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• Gratis• Organisatie: Bibliotheek

Chili 1988. De dictatuur van Pinochet wankelt. Onder toenemende internationale kritiek op de schending van de mensenrechten besluit generaal Pinochet een referendum te organiseren. Hij kondigt aan dat als de meerderheid nee stemt, hij aftreden. Hij is zeker van zijn zaak, het nee-kamp krijgt amper bewegingsruimte. Hoe win je een referendum tegen een gewelddadige dictatuur? Garcia Bernal speelt de apolitieke reclamejongen die een “Pepsi”-campagne lanceert waar het regime geen antwoord op heeft. Met humor, vrolijke spots, en een leuke tune wil hij zoveel mogelijk Chilenen overtuigen om deel te nemen en het regime voor en voldongen feit plaatsen. ‘No’ is een dynamische politieke prent gebaseerd op de gebeurtenissen

ZOMERFILM “NO” IN OPENLUCHTzO 28.08.16 - 20u

10

Page 10: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Is het begin van het schooljaar altijd een geworstel met plakband en papier? In de bibliotheek helpen we jullie graag een handje bij het kaften van de schoolboeken. Wij voorzien leuk kaftpapier of breng zelf jullie kaftpapier mee. We geven jullie nuttige tips zodat jullie zelf aan de slag kunnen.

KAFTEN IN DE BIBmA 05 & DI 06.09.16 - 16u tot 18u

• Locatie: Bibliotheek, Zaal Lucifer,Karel van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• Gratis• Organisatie: Bibliotheek

i.s.m. Jeugddienst

11

Page 11: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Lees je graag maar is het dikwijls moeilijk om een boek te kiezen? Dan is de Kinder- en jeugdjury iets voor jou. Van september tot april lees je op je eigen tempo 8 boeken. Daaruit kies je dan het beste boek. Wij zorgen voor de boeken, jij moet ze enkel nog lezen! Eind april worden de winnaars bekend gemaakt en sluiten we het leesjaar af met een leuke activiteit.

Wil je meelezen met de Kinder- en jeugdjury? Spring dan eens binnen in de bibliotheek en we geven je alle uitleg. We starten opnieuw met lezen in september.

• Locatie: Bibliotheek,Karel van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• Gratis• Voor verwoede lezers van 8 tot 16 jaar.• Inschrijven bij de bibliotheek• Organisatie: Bibliotheek

KINDER- EN JEUGDJURY september ’16 - APRIL ‘17

12

Page 12: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Geïnteresseerd in schoenen en de schoennijverheid? Ga dan mee op uitstap naar het Schoen- en borstelmuseum in Izegem.

13 u: Vertrek aan dienstencentrumTer Deeve (carpooling).

14 u: Kennismaking met hetgerestaureerd gebouw van Eperon d’Or, een voormalige schoenfabriek. De gids vertelt over schoenen en de borstelnijverheid.

16u30: Afsluit met eenstreekbiertje.

• Vertrek: Dienstencentrum Ter Deeve,Bonestraat 24,8760 Meulebeke

• €5 (inkom en gids)• Vooraf inschrijven in het

dienstencentrum• Organisatie: Dienstencentrum

Ter Deeve

BEZOEK AAN HET SCHOEN- EN BORSTELMUSEUM IN IZEGEM di 13.09.16 - 13u

13

Page 13: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

De UiTdatabank is dé centrale verzamelplaats voor het brede vrijetijdsaanbod in Meulebeke.

Organiseer je binnenkort een concert, voorstelling of tentoonstelling? Een wandeling, fi lm of kermis? Een cursus, workshop of evenement? Het krijgt allemaal zijn plaats in de UiTdatabank.

Wie invoert, haalt er veel UiT, want je hoeft maar één keer in te voeren in de UiTdatabank om je aanbod te zien verschijnen op de website www.meulebeke.be, in het 3-maandelijks infomagazine en in tal van andere agenda’s. Want de UiTdatabank voedt meer dan 500 gedrukte en digitale vrijetijdsagenda’s met up-to-date informatie.

Organiseer je binnenkort een activiteit en wens je deze snel en makkelijk in te voeren in de UiTdatabank? De vrijetijdsdiensten tonen je bij de start van volgend vrijetijdsseizoen 2016-2017 hoe het moet tijdens een infomoment. We geven je enkele tips en tricks mee zodat je activiteit extra in het oog springt.

• Locatie: Zaal Lucifer,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• Gratis• Vooraf inschrijven bij de cultuurdienst• Organisatie: Vrijetijdsdiensten

Meulebeke

UiT in MeulebekeDO 15.09.16 - 19u30

14

Page 14: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Het mag vreemd klinken, maar bij wijlen denkt ook Piv Huvluv wel eens na over het leven. Piv confronteert zichzelf en het publiek met de miezerige eindigheid van ons bestaan. Hij stuurt aan op een minimale portie zingeving aan de korte periode die we hier rondlopen.Zonder al te grote doelen voor ogen te hebben.

Je leeft maar één keer. Een Piv-voorstelling meepikken is daarom alleen al een zinvolle vrijetijdsbesteding.

• Locatie: OC Vondel, Karel VanManderstraat 26, 8760 Meulebeke

• Tickets: €14 | €12 (-25j; +55j) |€10 (abo)

• Tickets te koop bij de cultuurdienst• Organisatie: Cultuurdienst

SEIZOENSOPENER: PIV HUVLUV|YOLO!zA 17.09.16 - 20u

15

Page 15: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Elke 4 seconden krijgt iemand ergens ter wereld dementie. Volgens de Wereldgezondheidsorganisat ie is dementie prioriteit nummer 1. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. In Vlaanderen leven naar schatting 116 000 mensen met dementie. Door de vergrijzing van de bevolking mogen we verwachten dat het aantal personen met dementie nog zal toenemen. 70% van de mensen met dementie woont thuis en wordt verzorgd door hun familieleden, mantelzorgers en/of andere verzorgers.

Tijdens dit infomoment horen we meer over dementie en hoe het ook de partners en familieleden diep treft.

• Locatie: Dienstencentrum Ter Deeve,Bonestraat 24, 8760 Meulebeke

• €2 (koffi e inbegrepen)• Vooraf inschrijven via

www.meulebeke.be, in hetdienstencentrum of bij het bestuurvan CM ziekenzorg.

• Organisatie: Dienstencentrum TerDeeve i.s.m. CM ZiekenzorgMeulebeke

INFOMOMENT KLANT IS KONING – LEVEN MET PERSONEN MET DEMENTIEma 26.09.16 - 14u

16

Page 16: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Ish Ait Hamou (1987) is de hiphopper , Michael Jackson–fan en choreograaf en jurylid van “So You think You Can Dance” die Vlaanderen leert dansen met “Alors on danse”. Zijn passie voor dans evenaart zijn liefde voor het woord en hij vond de voorbije drie jaar ook de tijd om 3 boeken te schrijven. Daarover komt Ish vertellen, over zijn afkomst, hoe hij tot schrijver is geëvolueerd en tot 3 boeken is gekomen en hoe de wereld van dans nauw aansluit bij schrijven. Het wordt geen gewone literaire avond. Ish praat de avond vol over het leven en de programma’s waar hij aan werkt, maar hij houdt er nog meer van om het gesprek met het publiek aan te gaan en maakt daar altijd ruim tijd voor. Van Ish Ait Hamou verschenen : Hard Hart (2014), Cécile (2015) en Als je iemand verliest die je niet kan verliezen (2016).

• Locatie: OC Vondel,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• €5• Tickets te koop bij de bibliotheek• Organisatie: Bibliotheek

literaire avond met iSH AIT HAMOUma 10.10.16 - 20U TOT 21U10

17

Page 17: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Onze gids: Bernard Delvoye

8u00: Vertrek aan dienstencentrum Ter Deeve.8u50: Onthaal met een kopje koffi e en koek.9u15: Geleid bezoek aan het Tabaksmuseum in Wervik.11u00: Bezoek aan een escargotkwekerij.13u00: 3-gangen middagmaal bij ‘Chez Koen’.15u00: Bezoek in de lintweverij te Komen.16u45: Rondrit in de streek.18u30: Afsluit met een boerenboterham.

• Locatie: Dienstencentrum Ter Deeve,Bonestraat 24, 8760 Meulebeke

• €60 (bus, fooi, inkom, gidsen, middagmaal en afsluit)• Tijdig inschrijven bij het dienstencentrum• Organisatie: Dienstencentrum Ter Deeve

€60 (bus, fooi, inkom, gidsen, middagmaal en afsluit)

18

Page 18: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

De provincie West-Vlaanderen organiseert voor de 13de keer Buren bij kunstenaars. Het project loopt in de Provincie West-Vlaanderen, het Departement Nord en het Departement Pas-de-Calais in Noord-Frankrijk. Er stellen opnieuw honderden amateurs en professionals hun atelierdeuren open voor het grote publiek. Ook in Meulebeke laten enkele kunstenaars je kennismaken met hun artistieke creaties. Het aanbod is zeer gevarieerd: beeldhouwkunst, handwerk, schilderkunst, tekenkunst …

• Diverse locaties• Alle info en deelnemende

kunstenaars terug te vinden opwww.burenbijkunstenaars.be

BUREN BIJ KUNSTENAARSVRIJ 14, ZA 15 EN ZO 16.10.16

19

Page 19: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Heb je het gevoel dat mensen te stil en onduidelijk praten? Zet je de televisie en radio vaak luider? Hoor je de deurbel en telefoon onvoldoende rinkelen? Kan je niet meer genieten van het fl uiten van de vogels in de tuin? Indien je enkele van deze bovenstaande vragen positief hebt beantwoord, kan dit wijzen op een verminderd gehoor. Bij het ouder worden ondervinden we inderdaad vaak gehoorverlies. Dit kan erg lastig zijn voor de persoon in kwestie maar ook problemen geven voor de partner of tijdens activiteiten in groepsverband. Tijdens het infomoment maken we kennis met allerhande hoorapparaten. We kijken uiteraard ook naar de opvolging ervan, het gratis uittesten, de kostprijs en de terugbetaling.

• Locatie: Dienstencentrum Ter Deeve,Bonestraat 24, 8760 Meulebeke

• €1,50• Vooraf inschrijven in

het dienstencentrum• Organisatie: Dienstencentrum Ter

Deeve i.s.m. hoorcentrum Aurilis

GEHOORVERLIES BIJ HET OUDER WORDENMA 17.10.16 - 14u

20

Page 20: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

De jaarlijkse bibliotheekweek in oktober is dé promotieweek voor al de openbare bibliotheken. Maar een bibliotheek is niet enkel een gebouw, bibliotheekmedewerkers, computers en boeken. Een bibliotheek komt pas tot leven door zijn bezoekers en die staan centraal op onze verwendag.Iedereen die onze bibliotheek een warm hart toedraagt, is die dag van harte welkom. Naar jaarlijkse gewoonte is er in de leeszaal ’s morgens hartige soep met brood en ’s middags kan je er gezellig keuvelen met koffie en zoetigheden. Op de verwendag kunnen films gratis ontleend worden.

• Locatie: Bibliotheek,Karel van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• Gratis• Organisatie: Bibliotheek Meulebeke

VERWENDAG BIBLIOTHEEKZA 15.10.16 - 10U TOT 16U

21

Page 21: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

OE IST?ZA 29.10.16 - 20u

West-Vlaamse ontroering met Kurt Defrancq in de hoofdrol.

“Oe ist?” De lucht hangt vol van die begroeting. Die pas daarna gevolgd wordt door een “En anders?”. Waarop meestal “Als’t een beetje is”, als antwoord volgt.

In deze doldraaiende wereld is er soms geen tijd meer voor een antwoord op die vraag. Werken en bijblijven. Punt. En af en toe: feest. Daar gaan we naartoe: een familiefeest. Van den aperitief tot de wankele terugtocht naar huis. Van “we doen ons best” tot “dat laat ik mij niet zeggen”. Maar ook over het “groot herte” en “kom hier, dak je godverdomme ...”

• Locatie: OC Vondel,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• Tickets: € 15 | € 13 (-25j; +55j) |€ 11 (abo)

• Tickets te koop bij de Cultuurdienst• Organisatie: Cultuurdienst

22

Page 22: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Emil is een slim jongetje en een onverbeterlijke deugniet. Hoewel... eigenlijk probeert Emil behulpzaam te zijn, maar dat loopt bijna altijd fout. Papa wordt dan erg boos en stuurt Emil voor straf naar het houtschuurtje. Hij vermaakt zich altijd erg goed in het schuurtje, waar hij uit hout poppetjes snijdt. Er staan al meer dan 300 houten poppetjes in de schuur, zo vaak heeft Emil voor straf in de schuur moeten zitten... Ida zou graag eens voor straf in de schuur willen zitten, maar hoe zij ook haar best doet, het lukt maar niet om ondeugend te zijn.

• Locatie: OC Vondel,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• Tickets: € 1• Vanaf 3 jaar• Nederlands gesproken• Tickets te koop bij de Jeugddienst• Organisatie: Jeugddienst

DO 03.11.16 - 10uKIDSMOVIE | EMIL & IDA

23

Page 23: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

De 10-jarige Mika is anders dan anderen: hij houdt van wiskunde en hij vertelt altijd de waarheid. Hij vindt het moeilijk om vrienden te maken, maar hij wil ze wel graag hebben. Op een nacht hoort hij gehinnik en ontdekt hij dat er een paard op het balkon van de buren staat. Het is het paard Sascha, maar zit fl ink in de problemen. Mika en zijn vriendin Dana besluiten een nieuw huis te vinden voor het paard om Sascha uit de problemen te helpen.

• Locatie: OC Vondel,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• Tickets: € 1• Vanaf 6 jaar• Nederlands gesproken• Tickets te koop bij de Jeugddienst• Organisatie: Jeugddienst

DO 03.11.16 - 13U30KIDSMOVIE | EEN PAARD OP HET BALKON

24

Page 24: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

vrij 18.11.16 - 20uLES TRUTTES | ELEPHANTASTIC - THE 20TH ANNIVERSARY TOUR

Les Truttes bestaan in 2016 zowaar 20 jaar! Driewerf hoera!

Covers brengen is één ding, ze met dezelfde energie en overgave spelen als Les Truttes is vrijwel ongezien. Bovendien maakt de creatieve mix van muziek en spektakel, met de nodige dosis humor en zelfrelativering, hen na al die jaren onnavolgbaar en uniek. Les Truttes zorgt voor een muzikaal totaalspektakel dat niemand onberoerd zal laten. En in een theaterzaal komt de grandeur van deze verjaardagsshow nog beter tot zijn recht.

Na de theatershow verzorgt Sax The DJ de afterparty in de Bottelarij.

• Locatie: OC Vondel,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• Tickets: € 20 | € 18 (-25j; +55j) |€ 17 (abo)

• Tickets te koop bij de Cultuurdienst• Organisatie: Cultuurdienst

25

Page 25: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

26

Page 26: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

De academie voor woord en de bibliotheek organiseren samen de warmste en drukste avond van het jaar; de voorleesavond.De bibliotheek wil iedereen aan sporen om voor te lezen. Voorlezen bevordert de taalontwikkeling de fantasie en het laat wegdromen bij nieuwe werelden. Niet alleen peuters en kleuters, maar ook kinderen die zelf al lezen worden nog graag voorgelezen. Voorlezen is belangrijk en leuk.Kom daarom naar onze jaarlijkse voorleesavond! Na het voorlezen is er warme chocomelk voor iedereen.Kom in pyjama!

• Locatie: Bibliotheek,Karel van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• Voor kinderen van 3 tot 10 jaar.• Gratis• Organisatie: Bibliotheek Meulebeke

VRIJ 25.11.16 - 16uVOORLEESAVOND

27

Page 27: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Eau de Cor is een jong kwartet met ambitie. Als prille twintigers zakten ze uit alle hoeken van België af naar hartje Brussel, waar ze hoopten het geluk te vinden aan het Koninklijk Conservatorium. Hun gezamenlijke mentor werd hoorndocent Luc Bergé, die hen niet alleen muzikale verfi jndheid en een kritische blik bijbracht, maar hen ook leerde het leven te begroeten met een glimlach.

Eau de Cor kan je het best vergelijken met de koning der kopers zelf: hartverwarmend en lyrisch, doch uitbundig waar nodig. Eerlijk, maar ook wel verleidelijk. Ingetogen, maar tegelijkertijd met een gezonde dosis trots. Met een frisse kijk en oog voor detail duiken ze nu het muzieklandschap in. Het ensemble schuwt zowel het klassieke als het

hedendaagse repertoire niet en durft het geheel al eens een vrouwelijke toets meegeven.Benieuwd? Kom eens luisteren en laat Eau de Cor uw zintuigen prikkelen.

• Locatie: NV Haelvoet,Leon Bekaertstraat 8,8770 Ingelmunster

• €10 | €5 (lid Davidfonds, -25j; +55j)• 1 aperitief inbegrepen• Organisatie: Cultuurdienst i.s.m.

Davidsfonds Meulebeke

aperitiefconcert - eau de corZO 27.11.16 - 11u

28

Page 28: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

De Londense arts Frederick Treves (Peter Van de Velde) ontdekt bij toeval in een freakshow John Merrick (Aron Wade), een man die over zijn hele lichaam zeer zware verminkingen heeft. Hij moet in het dagelijks leven altijd een lange jas en hoed dragen om zijn uiterlijk te verbergen.

Terwijl iedereen ervan overtuigd is dat John ‘The Elephant Man’ Merrick achterlijk en zwakzinnig is, ontdekt Treves dat achter zijn monsterlijk uiterlijk een intelligent en gevoelig persoon schuil gaat.

Een aangrijpend, waargebeurd verhaal over moed en menselijkheid.

• Locatie: OC Vondel,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• Tickets: €20 | €18 (-25j; +55j) |€17 (abo)

• Tickets te koop bij de Cultuurdienst• Organisatie: Cultuurdienst

vrij 09.12.16 - 20uTHE ELEPHANT MAN

29

Page 29: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

zo 11.12.16 - 10u30WINTERGAST: ANDREA BARDYN - VROUWEN IN DE MIDDELEEUWEN

In de lezingenreeks wintergasten ontvangen Mulenbeca en de bibliotheek dit seizoen, Andrea Bardyn. Deze jonge doctor in de middeleeuwse geschiedenis neemt ons mee naar de late middeleeuwen voor een nieuwe blik op de positie van vrouwen in de Nederlanden. Wat waren je mogelijkheden als vrouw toen? Waren de middeleeuwen vrouwonvriendelijk? En was het dan in de moderne tijd beter? Voor een verlichte kijk op de “duistere” middeleeuwen en verrassende antwoorden, afspraak in Lucifer op zondag 11 december om 10 u 30. • Locatie: Zaal Lucifer,

Karel van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• €5• Inschrijven bij de bibliotheek• Organisatie: Mulenbeca i.s.m.

Bibliotheek30

Page 30: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

31

Page 31: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Zo 15.01.17 -18uCLARA CLEYMANS & JO MAHIEU | CLUB 27

Clara Cleymans is 27 geworden. Een mythische leeftijdsgrens die veel kleurrijke fi guren uit de muziekgeschiedenis niet overleefd hebben. Samen met haar echtgenoot Jo Mahieu gaat ze de confrontatie aan en brengt ze eigenzinnige versies van hun nummers aangevuld met anekdotes uit hun leven.

Van Robert Johnson tot Amy Winehouse en van Janis Joplin tot Jeff Buckley. Maar bereid je ook voor op enkele opmerkelijke verrassingen en minder bekende namen.

• Locatie: OC Vondel,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• Tickets: €15 | €13 (-25j; +55j) |€ 11 (abo)

• Tickets te koop bij de Cultuurdienst• Organisatie: Cultuurdienst

32

Page 32: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

ZA 11.02.17 - 19uElke generatie heeft afwijkende performers die niet in een hokje te plaatsen zijn. En van wie je niet weet wat je met ze moet aanvangen. Piet De Praitere is zo iemand: een fabuleuze verteller met een absurde stijl: onvoorspelbaar en toch gracieus.

Piet De Praitere mag dan een oude zak zijn, momenteel beleeft hij duidelijk zijn tweede jeugd. Het is heel goed mogelijk dat zijn werk in verafgelegen zonnestelsels als een religie wordt beschouwd.

• Locatie: OC Vondel,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• Tickets: €14 | €12 (-25j; +55j) |€10 (abo)

• Tickets te koop bij deCultuurdienst

• Organisatie: Cultuurdienst

PIET DE PRAITERE | DE MILFMAGNEET

33

Page 33: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

ZA 11.02.17 - NA DE MILFMAGNEETMOORTDINEE

Stel je voor: je wordt uitgenodigd voor een etentje.

Je geniet van een geraffineerde keuken en de omkadering is ronduit prachtig. Tot de gemoederen een hoogtepunt bereiken. En een moord jouw maaltijd doorklieft. Vijf verdachten. Vijf motieven. En een vat vol intriges. Tijdens een MoorTdinee wordt heerlijk eten en een moord ontrafelen op gastronomische wijze gecombineerd.

• Locatie: OC Vondel, Karel VanManderstraat 26, 8760 Meulebeke

• € 40 (Aperitief, voorgerecht,hoofdgerecht, dessert en alle drankeninbegrepen) Inschrijven voor hetetentje kan enkel in combinatie met“De Milfmagneet”.

• “De Milfmagneet” bekijken kan ookzonder het etentje achteraf.

• Organisatie: Cultuurdienst

34

Page 34: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

FREDDY DE VADDER | FREDDY ON ICEvrij 17.02.17 - 20u

Daar komt Freddy De Vadder aangegleden met alweer een nieuw spetterend avontuur: Freddy on ice!

Tijdens deze spectaculaire avondshow – zijn zesde al – tast Freddy De Vaddervoortdurend de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid af. Zijn verhalen vol ontroering en liefde, spanning en lef houden jong en oud een betoverende spiegel voor. Durf jij mee door die spiegel te stappen?

• Locatie: OC Vondel,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• € 14• Tickets te koop bij de Jeugddienst• Organisatie: Jeugddienst en Jeugdraad

35

Page 35: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

di 28.02.17 - 10uKIDSMOVIE | WILLY FOG

Volgens Willy Fog kan je de wereld rondreizen in 80 dagen. Zijn rijke clubgenoten geloven dat niet. Ze sluiten een weddenschap met hem af en beloven hem héél veel geld. Willy Fog neemt de weddenschap aan en vertrekt de volgende morgen. Zijn avontuurlijke reis gaat per trein, boot, luchtballon en olifant. Het wordt een spannende reis naar Parijs, Bombay, Singapore, Hong Kong en San Francisco. Maar… zal het hem lukken om op tijd terug te zijn?

• Locatie: OC Vondel,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• € 1• Vanaf 3 jaar• Nederlands gesproken• Tickets te koop bij de Jeugddienst• Organisatie: Jeugddienst

36

Page 36: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

di 28.02.17 - 13u30KIDSMOVIE | DE GEWELDIGE BEER

Jonathan is 11 jaar en brengt zijn vakantie door bij opa, die aan de rand van een reusachtig bos woont. Zijn kleine zus Sophie houdt hij het liefst zo ver mogelijk uit de buurt. Tot Sophie wordt meegenomen door een gigantische beer. Jonathan moet diep doordringen in het hart van het woud om zijn zus te bevrijden.Een machtige animatiefi lm vol brute natuurkracht. In een betoverende wereld vol fabelachtige wezens leren een broer en zus om voor elkaar te zorgen.

• Locatie: OC Vondel,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• € 1• Vanaf 6 jaar• Nederlands gesproken• Tickets te koop bij de Jeugddienst• Organisatie: Jeugddienst

37

Page 37: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

op het programma. Ook werken ze zoveel mogelijk samen met jonge componisten om hun oeuvre te creëren en te promoten.

• Locatie: Raadzaal gemeentehuis,Markt 1, 8760 Meulebeke

• €10 | €5 (-25j; +55j)• 1 aperitief inbegrepen• Organisatie: Cultuurdienst

Het Ebano Quartet zag het licht in het begin van september 2010, toen vier eerstejaarsstudenten klarinet samen wilden musiceren op het Gentse Conservatorium. Er ontstond een samenwerking die stand houdt tot vandaag, waarbij de leden niet enkel op muzikaal, maar ook op vriendschappelijk vlak groeiden. Les kregen ze van hun klarinetleerkrachten Eddy Vanoosthuyse, Frank Coryn, Danny Corstjens en leerkrachten ensemble Kris Deprey en Patrick Beuckels. Ze volgden masterclasses bij David Van Maele en Roland Coryn. Het Ebano Quartet maakt overal muziek: van een podium in een cultureel centrum tot een huiskamer. Naast de klassiekers in het repertoire van klarinettenkwartetten, staan er steevast ook Vlaamse componisten

APERITIEFCONCERT – EBANO QUARTETZ0 05.03.17 - 11u

38

Page 38: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

zo 12.03.17 - 15uDE DROMENZUIGER VAN OPA PLUIZEBOL

Nona gaat een nachtje logeren bij opa Pluizebol. Hij werkt momenteel aan zijn nieuwe uitvinding: de dromenzuiger. Die zuigt de nachtmerries van kinderen en grote mensen op. Maar ook Molik, de vogelverschrikker, heeft last van enge dromen. Zo is hij doodsbang van een … vogel! Echter niet zomaar een vogel,maar Krauw, een echte griezel, die de kat heeft ontvoerd. Nona gaat meteen op zoek, samen met Molik. Algauw belanden de twee in een keispannend avontuur...

• Locatie: OC Vondel,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• € 5• Vanaf 6 jaar• Voor (gezinnen met) kinderen van 6

tot 11 jaar• Tickets te koop bij de Jeugddienst

en bestuursleden Davidfonds• Organisatie: Jeugddienst en

Jeugdraad i.s.m. Davidsfonds39

Page 39: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

ZA 18.03.17 - 20uTHE DOORS IN CONCERT

De onovertroffen tributeband The Doors in concert brengen een hommage aan de legendarische The Doors, waarvan zanger en icoon Jim Morrison in 1971 overleed. The Doors in concert nemen je mee naar de hoogtijdagen van de band, eind jaren ‘60 met nummers als Light my Fire, Love her Madly, L.A. Woman en Riders on the Storm.Authenticiteit is het handelsmerk van deze muzikanten. Er worden uitsluitend originele instrumenten gebruikt om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren.

• Locatie: OC Vondel,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• Tickets: €19 | €16 (-25j; +55j)|€14 (abo)

• Tickets te koop bijde cultuurdienst

• Organisatie: Cultuurdienst40

Page 40: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

41

Page 41: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

woe 12.04.17 - 10uKIDSMOVIE | FRANK & FREY 2

Frank & Frey zijn nog steeds onafscheidelijk maar als Frey de kans krijgt om het helemaal te gaan maken bij een groep gekke jachthonden, wordt hun rasechte vriendschap op de proef gesteld.

• Locatie: OC Vondel,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• € 1• Vanaf 3 jaar• Nederlands gesproken• Tickets te koop bij de

Jeugddienst• Organisatie: Jeugddienst

42

Page 42: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

woe 12.04.17 - 13u30KIDSMOVIE | KNOESTER EN BERKELIENTJE

Junior en zijn pratende tak Knoester beleven een groot avontuur.Junior zijn droomfi ets is te koop in de winkel waar zijn mama werkt. Junior helpt zijn mama om geld bijeen te sparen om de fi ets te kunnen kopen. Maar als mama een fi etsongeluk krijgt en naar het ziekenhuis moet, vermoedt hij dat er iets vreemd aan de hand is. De kleine speurder gaat samen met zijn vriendin Tiny en haar pratende tak, Berkelientje, op onderzoek.

• Locatie: OC Vondel,Karel Van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

• € 1• Vanaf 6 jaar• Nederlands gesproken• Tickets te koop bij de Jeugddienst• Organisatie: Jeugddienst

43

Page 43: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Op zondag 23 april staat Meulebeke opnieuw in het teken van

Erfgoeddag. Met het thema “Zorg” zoeken we toenadering tot

de zorgsector. De uitgelezen kans voor de cultureel-erfgoed- en de

zorgsector om elkaar te versterken.

Achter de schermen wordt volop gewerkt aan het programma van

Erfgoeddag 2017 in Meulebeke. Benieuwd naar wat we in petto

hebben? Hou dan zeker het informatiemagazine, de website en de sociale

media in de gaten.

Meer weten? Contacteer de cultuurdienst per mail via

[email protected] of telefonisch via 051 54 13 20.

44

Page 44: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Studeren in de bibliotheek? Meer en meer studenten zoeken een andere omgeving om zich op de examens voor te bereiden en kiezen daarvoor steeds vaker voor de bibliotheek.Ook in de bibliotheek van Meulebeke is dit mogelijk. Op de 2de verdieping of in de leeszaal vind je wel een rustig plekje. En er is overal gratis Wifi.

Als de bibliotheek tijdens de week gesloten is, er overdag wel meestal iemand aanwezig. Dus als je ons verwittigt kan je hier ook op die momenten echt rustig studeren.

• Als je dit zou willen doengeef ons een seintje:[email protected] 051/54 13 80.

• Bibliotheek,Karel van Manderstraat 26,8760 Meulebeke

blokken in de bibschooljaar 2016 - 2017

45

Page 45: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

De muziekacademie van Meulebeke is een fi liaal van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Tielt. De Meulebeekse academie is een creatieve ont-moetingsplaats voor kinderen, jongeren en volwassenen. Buiten de school- of werktijden krijg je er de kans om je persoonlijkheid te ontplooien en artistie-ke vaardigheden te ontwikkelen op het vlak van muziek en woordkunst. De academie staat garant voor jarenlang creatief plezier en een brede waaier aan vormende kansen.

Ben je geïnteresseerd in een opleiding aan onze muziekacademie en wil je een instrument leren bespelen? Neem dan contact op met fi liaalverantwoordelijke Leen Van Hee [email protected] – 0474 66 79 31.

De muziekacademie van Meulebeke is een fi liaal van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Tielt. De Meulebeekse academie is een creatieve ont-moetingsplaats voor kinderen, jongeren en volwassenen. Buiten de school- of werktijden krijg je er de kans om je persoonlijkheid te ontplooien en artistie-ke vaardigheden te ontwikkelen op het vlak van muziek en woordkunst. De academie staat garant voor jarenlang creatief plezier en een brede waaier aan

Ben je geïnteresseerd in een opleiding aan onze muziekacademie en wil je een instrument leren bespelen? Neem dan contact op met fi liaalverantwoordelijke Leen Van Hee [email protected] – 0474 66 79 31.

46

Page 46: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Vrije tijd is een recht voor iedereen…Maar wat als er geen geld is voor vrije tijd?Dan helpt de vrijetijdspas!

Wat is een vrij etij dspas?Een pas waarmee je korting krijgt op heel wat activiteiten in Meulebeke. De pas is bedoeld voor mensen die het fi nancieel moeilijk hebben om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. Op de pas staat je foto en je krijgt er één voor elk gezinslid.

Wie kan een pas krij gen?• Je woont in Meulebeke en bent ingeschreven in het bevolkings-, vreemdelingen- of wachtregister.• Je middelen voor vrije tijd zijn ontoereikend:

• je inkomen is niet hoger dan het bedrag om in aanmerking te komen voor deverhoogde tegemoetkoming of OMNIO-statuut van de ziekteverzekering of

• je bent toegelaten tot collectieve schuldenregeling of schuldbemiddeling of• je inkomen ligt hoger, maar het OCMW beoordeelt je situatie als behartigenswaardig

en je verklaart schriftelijk dat er geen geld is voor vrije tijd

Een pas waarmee je korting krijgt op heel wat activiteiten in Meulebeke. De pas is bedoeld voor

47

Page 47: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Hoe vraag je een pas aan?Je gaat met je identiteitskaart en pasfoto naar de balie van het Sociaal Huis. De Sociale Dienst bekijkt je aanvraag en legt deze voor in het OCMW. Als je gerechtigd bent, zal het Sociaal Huis je pas aanmaken en je bij de overhandiging informeren over het gebruik ervan.

Hoe lang is een pas geldig?Je kan de pas 2 jaar lang gebruiken. Daarna kan je deze laten verlengen.

Waar krij g je korting?Je kan korting krijgen voor heel wat vrijetijdsactiviteiten in OC Vondel, de bibliotheek, de sportdienst, de jeugd- en speelpleinwerking, dienstencentrum Ter Deeve en bij heel wat Meulebeekse verenigingen.

Info: Sociaal Huis, Bonestraat 24, 8760 Meulebeke 051 48 61 93 - [email protected]

48

Page 48: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

De kleine maar dappere leesclub zet door. We lezen een 5-tal boeken per jaar en beperken ons zeker niet tot één genre: klassiekers, thrillers, stripromans, actuele romans, we lezen het allemaal. En het werd steeds weer een kleine ontdekkingstocht naar nieuwe landen, schrijvers en genres.

Met een glaasje bij de hand verdiepen we ons in de gelezen boeken: géén zware literatuurtechnische besprekingen of academische analyses maar een losse discussie over alle aspecten en een gemoedelijk gesprek waar zeker de persoonlijke beleving van het werk aan bod van het boek komen.

Ben je een fervente of occasionele lezer en wil je eens van gedachten wisselen over die roman die je zo “gepakt” heeft? Dan ben je van harte welkom in de leesclub. In september maken we een nieuwe start en verwelkomen we nieuwe leden. Er is echt geen verplichting om naar elke vergadering te komen. De leeslijst wordt in samenspraak met de groep opgemaakt voor het komende jaar. We zoeken altijd naar variatie en verrassingen zodat er al eens titels tussen zitten die men anders niet zo snel ter hand zou nemen.

De bijeenkomsten van de leesclub zijn ’s avonds en gaan door in zaal Lucifer ( = de leeszaal van de bibliotheek). Het lidmaatschap is gratis en de boeken kan je verkrijgen via de bibliotheek.

Info: Stef Blommaert: 051 54 13 30 - [email protected], Zaal Lucifer, Karel van Manderstraat 26, 8760 Meulebeke

De kleine maar dappere leesclub zet door. We lezen een 5-tal boeken per jaar en beperken ons zeker

49

Page 49: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

Om je nog beter van dienst te zijn bundelen de Meulebeekse vrijetijdsdiensten hun aanbod in een nieuwsbrief Vrije Tijd. Wil je maandelijks nieuws vanuit de buitenschoolse kinderopvang ‘t Berenhuisje, de cultuurdienst, de bibliotheek, de sportdienst, de jeugddienst en het dienstencentrum Ter Deeve ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief Vrije Tijd.

Dit kan op volgende manieren:

• Stuur een mailtje naar [email protected] met de vraag omje in te schrijven voor de nieuwsbrief.

• Ga naar de Facebookpagina van Cultuurdienst Meulebeke en klikbovenaan op de omslagfoto op de knop “Registreren”.

• Stuur een mailtje naar [email protected] met de vraag om

• Ga naar de Facebookpagina van Cultuurdienst Meulebeke en klik bovenaan op de omslagfoto op de knop “Registreren”.

50

Page 50: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

VOO

RSTELLING

ABO

PRIJ SPIV H

UVLU

V – YOLO

!€10

OE IST?

€11LES TRU

TTES€17

THE ELEPH

AN

T MA

N€17

CLARA

CLEYMA

NS EN

JO

MA

HIEU

– CLUB 27

€11

PIET DE PRA

ITERE – D

E MILFM

AG

NEET

€10

THE D

OO

RS IN CO

NCERT

€14

51

Page 51: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

52

Page 52: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

OVERZICHT ABONNEMENTSVOORSTELLINGENZA 17.09 Piv Huvluv | Yolo!ZA 29.10 Oe ist?VR 18.11 Les Truttes | Elephantastic (The 20th

Anniversary Tour) met afterparty door Sax The DJ

VR 09.12 The Elephant ManZO 15.01 Clara Cleymans en Jo Mahieu | Club 27ZA 11.02 Piet De Praitere | De Milfmagneet ge-

volgd door een MoorTdineeZA 18.03 The Doors in concert

OVERZICHT ACTIVITEITEN EN VOORSTELLINGENZO 28.08 Zomerfi lm NOSEPT-APR Kinder- en jeugdjuryDI 06.09 Daguitstap naar GentDI 13.09 Bezoek aan het Schoen- en borstelmuseum in IzegemDO 15.09 Infomoment | UiT in MeulebekeMA 10.10 Literaire avond met Ish Ait HamouDI 11.10 Daguitstap naar grensgemeentes Wervik en KomenVR 14, ZA 15 en ZO 16.10

Buren bij kunstenaars

ZA 15.10 Verwendag bibliotheekMA 17.10 Infomoment | Gehoorverlies bij ouder wordenDO 03.11 Kidsmovies: Emil en Ida + Een paard op het balkonVR 25.11 VoorleesavondZO 27.11 Aperitiefconcert | Eau De CorZO 11.12 Wintergast | Andrea BardynZA 11.02 MoorTdineeVR 17.02 Freddy De Vadder | Freddy On IceDI 28.02 Kidsmovies: Willy Fog + De geweldige beerZO 05.03 Aperitiefconcert | Ebano QuartetZO 12.03 De dromenzuiger van opa PluizebolWO 12.04 Kidsmovies: Frank en Frey 2 + Knoester en BerkelientjeZO 23.04 Erfgoeddag met als thema ZorgSEPT – JUN Blokken in de bib

53

Page 53: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017

CONTACTGEGEVENS

Cultuurdienst MeulebekeMarkt 18760 [email protected] 54 13 20 www.facebook.com/cultuurdienstmeulebeke

Bibliotheek MeulebekeBrouwerij VondelKarel van Manderstraat 268760 [email protected] 54 13 80http://meulebeke.bibliotheek.be/portaalwww.facebook.com/bibliotheekmeulebeke

Jeugddienst MeulebekeMarkt 18760 [email protected] 54 13 22www.facebook.com/jeugddienstmeulebeke

Dienstencentrum Ter DeeveBonestraat 248760 [email protected] 48 61 93 www.facebook.com/dienstencentrumterdeeve

Jeugddienst MeulebekeMarkt 18760 Meulebeke

54

Page 54: UiTmagazine Meulebeke 2016-2017