fuksi-lb 2016

18
LAGERSTAMMSBLADET FUKSILLE 2016

Upload: tampereen-arkkitehtikilta

Post on 03-Aug-2016

218 views

Category:

Documents


2 download

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

LAGERSTAMMSBLADET FUKSILLE 2016

SISÄLTÖPÄÄKIRJOITUS

PUHEENJOHTAJALTA

FUKSIKAPTEENILTA

TUTORIT

ORIENTAATIOVIIKKO

Julkaisija: Tampereen arkkitehtikilta - Päätoimittaja: Kia Terho - Taitto: Kia Terho - Toimittajat: Ver-na Hahtola, Annukka Uitto, Kia Terho - Kuvat: Helmi Hytti, Jussi Punamäki - Paino: Juvenes Print

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

PÄÄKIRJOITUSFUKSIVASTAAVA, KIA TERHO

Wuhuu ja Onneksi olkoon! Oletselvinnyt isosta pääsykoerumbastaja nyt pääset liittymään iloistenarkkarien joukkoon! Pitelet tällähetkellä kädessäsi Tampereenarkkitehtikillan julkaisemaa opis-kelijalehteä nimeltä Lagerstamms-bladet. Tämä fuksipainos-2016 ontehty juuri sinua varten! Minä jafuksikapteeni Annukka, sekätutorit odotamme jo malttamat-tomina teidän saapumista helläänhuomaamme ensi syksynä.

Kun saavut syksyllä TTY:lle, alkaatapahtumarikas ja huisin jännävuosi. Edessäsi odottaa huikeamäärä uusia tuttavuuksia,tasapainottelua opiskelun javapaa-ajan välillä, sekä erikoisia

seikkailuja. Suosittelenkin jät-tämään kaikki ennakkoluulot kotiinja saapumaan avoimin mielin!

Hervanta, eli toisin sanoenHerwood, tulee sinulle hyvintutuksi ensi vuoden aikana.Suosittelen lämpimästi asumistaHervannassa opintojen alkuvai-heessa. Hervanta tarjoaa kaikenoleellisen, mitä opiskelija voitarvita: monta isoa kauppaa,baareja, ravintoloita, parturikam-paamoita ja huikeita opiskelija-rientoja sekä tietysti itsekampusalueen. Ja kaikki tämä onkävelymatkan päässä toisistaan!

Tulevaa vuotta ei tarvitse jännittää,sillä apua saat aina tutoreilta ja

muilta arkkareilta. Alkusyksy tuleeolemaan varmasti kiireinen, jotennauti loppukesästä ja keräävoimavarasi täyteen. Kalenteriinkannattaa varata tyhjää tilaavarsinkin kahdeksi ensimmäiseksiviikoksi.

Fuksivuosi tulee olemaan mieleen-painuva, joten ota siitä kaikki iloirti! Tukeudu siis fuksitovereihininspiraatiopuutteen iskiessä taiallnighterin pimeillä tunneilla.Hulluttele porukalla mitä vaihtele-vimmissa opiskelijatapahtumissa.Vuoden jälkeen huomaatkinolevasi kastekorissa Tammer-kosken kuohuissa ja sinusta tuleeihka aito Teekkari!

jäynän palautus fuksikulkue

teekkarikaste savajaiset

Aivan ensimmäiseksi, onneksiolkoon opiskelupaikastasi jaliittymisestäsi ansiokkaidenarkkitehtiylioppilaiden joukkoon!Jotta et olisi tänne saapuessasiaivan eksyksissä, tässä pienikarttaohjeistus arkkarintärkeimmistä paikoistayliopistollamme.

Kilta

Kilta on Tampereen teknillisenyliopiston arkkitehtiopiskelijoidenainejärjestö, joka edustaaarkkareita ja järjestääjäsenistölleen kaikenlaisiatapahtumia.

Piirustussalit (1)

Piirustussalit ovat arkkareille kuintoinen koti; tulet todennäköisestiviettämään arvaamattoman suurenosan ajastasi näissä tiloissa.Jokaiselle arkkarifuksille onkinvarattu oma piirustuspöytälaatikostoineen piirustussaleilta!Tämä onkin paikka, jossa yleensäsaavat alkunsa ne muutanpa-koko-harkkatyön-vaikka-aikaa-on-alle-vuorokausi–ideat sekämieleenpainuvimmat vuosikurssi-insideläpät.

Kiltahuone (2)

TTY:n muiden kiltojen tavoin myös

arkkareilla on oma kiltahuoneensa,jonne kokoonnutaan erilaistentapahtumien merkeissä muttamyös ruokatunnilla kahvittelemaantai pitämään pienet päikkäritdedisten painaessa päälle. Osaksiboheemia luovuutta pursuavaakiltaamme pääset näppärimminmaksamalla viiden euronkiltamaksun samalla kun kuittaatylioppilaskunnan jäsenmaksun!

Keittiö (3)

Arkkareiden suuri ylpeydenaihe onkillan oma keittiö, joka on osajäsenpalveluita. Jääkaappiin saatuoda omaa evästä venyvien

PUHEENJOHTAJALTAVERNA HAHTOLA

Laitoksen tilat ja Marin tiski (4)

Piirustussalien vastaisella puolellasijaitsevat laitoksen tilat, mm.opetushenkilökunnan työtilat sekälaitoksen oma kirjasto, jossa voilaajentaa omaa arkkitehtuu-risivistystään! Olennainen on myöstoimistosihteeri Marin tiski, jostasaa apua esimerkiksi laitoksellasuunnistamisessa.

päivien varalle, ja kahvimaksunmaksettuasi saa kupposistanautiskella vapaasti. Keittiönylläpito on jokaisen kiltalaisenvastuulla, joten muista tiskata jasiivota jälkesi.

Mäkki- ja tulostusluokka (5)

Nimensä mukaisesti tässä tilassasijaitsevat Macit ja tulostimet.Tulostaminen on haastava, mutteimahdoton taiteenlaji. Pelkokuitenkin pois, aina joku arkkari-perheestä on osaava ja valmisjakamaan tietotaitoaan myöstulostamisessa!

CAD-luokka (6)

CAD-luokka on vain arkkareilleomistettu tietokoneluokkatarvittavine koneineen jaohjelmineen.

123

4

5

6

Rakennustalo,TTY

Sähkötalo,Tietotalo

Päätalo,Festia

Parhaiten kilta näkyy senjäsenistölle lukuisientapahtumien muodossa; siksipätässä hieman esimakua siitä,mikä teitä oikein ensi syksystäeteenpäin Tampereella odottaa!

Savajaiset eli SyyskaudenAvajaiset ovat teidänkannaltanne erityisesti syksynkohokohta, sillä ne ovatarkkarifuksien järjestämätkekkerit! Kyseessä onnaamiaisjuhlat, joiden teemasta,koristelusta jne. vastaat siis sinäyhdessä uusien vuosi-kurssikamujesi kanssa. Innollajo odottaen tämän vuodenSavajaisten teemanpaljastusta…

Kuten muutkin 11 kiltaa, myösTampereen Arkkitehtikilta jär-jestää killan omat vuosijuhlat!Tämä onkin vuoden parhaita

tilaisuuksia pynttäytyäparhaimpiinsa ja nauttia hyvästäruuasta, juomasta ja ennenkaikkea seurasta. Seuraavanapäivänä järjestetään usein silliseli silliaaminen, jossa voitarkistaa juhlienonnistuneisuuden kavereidennaamasta.

Fuksivuosi on todellatapahtumarikas, ja killan lisäksierityisesti fuksineuvosto (jotatänä vuonna teille edustavaterityisesti Annukka ja Kia)järjestää kaikennäköistähäppeninkiä.

FuksiWundeRunde onrasti-kierros Tampereenkeskustassa, jossa jokainenfuksitiimi toteuttaa mitämielikuvituksellisempia tehtäviäomavalintaisen teemansa

mukaisesti sonnustautuneena.Viereisellä sivulla oma tiimimmesuoraan J. K. Rowlinginmaailmasta antaa HarryPotterille luudanpuutteessatoisenlaisen ilmalennon.

Fuksineuvosto järjestää kokovuoden ajan tapahtumia, jakevättalvella edessä onlaskiasrieha, jossa Arkkaritkinosaa laskea!

On yksi tapahtuma jota on edesturha yrittää sanoin senkummemmin kuvailla. Se ontietysti teekkarikaste, jossafukseista tulee teekkareitaTammerkosken syleilyssä.Merkkaa siis jo kalenteriisi1.5.2017, sillä silloin olet kiinni- nimittäin onnesta hihkuenkurssikavereittesi käsipuolessakastekorissa!

46. vuosijuhlat fuksiwunderunde

laskiaisriehasavajaiset

FUKSIKAPTEENILTAANNUKKA UITTO

Heimoi teille kaikille uusillearkarifukseille! Ensimmäisenähaluan aloittaa sanomalla suurensuuresti ONNEA! Laulaisin laulun,jos siihen ei kuluisi koko sivua.Kuitenkin siitä huolimatta luulen,että olen kykenemätön tarpeeksisuuresti korostamaan kuinkahuikean hieno juttu on päästäopiskelemaan! Vielä huikeampaaon, että nimenomaan valitsittearkkitehtuurin ja Tampereen!

Olen siis teidän uusifuksikapteeninne, ja fuksivastaavaKian kanssa tulen varmasti tutuksijo orientaatioviikolla ja rävellänmukana aina fuksivuoden loppuun,eli Wappuun saakka. Varsinkin

orientaatioviikko on nyt mielessä,sillä se on teidän ensimmäinenviikkonne TTY:llä, jonka aikanapääsette tutustumaan sekätoisiinne että kampukseen, jatoivon mukaan teekkarielämä vieteidät mennessään! Silloin myöstapaatte tutorinne ja tutor-ryhmänne. Olkaahan siis skarppinapaikalla!

Onnistuneen opiskelijaelämänedellytyksenä kuitenkin ovatvaltion tuet, sekä jonkinmoinenkatto päänpäällä. Senpä takialämpimästi suosittelen aloittamaanasunnon metsästyksen HETINYT,ellette sitä vielä ole aloittaneet!Lisäksi Kelalle tukihakemukset

kuntoon, jotta voitte sittenrauhassa rillutella ja nauttiateekkarielämän riemuista.Ongelmien yllättäessä voitte ollayhteydessä myös meihin (Kiaan jaminuun). Eiköhän yhteistuuminsaada kaikki hommat hanskaan!

Ei kai siinä sitten muuta.Pääsykokeet ovat historiaa, jotennauttikaa kesästä ja auringosta!Saapukaa rentoutuneina orien-toivalle, jotta voidaan aloittaahistorian eeppisin vuosi yhdessä!Teitä täällä Hervannassa joodotellaan!

fuksiwunderunde

tampin paljastus

taide 1 kurssi

syyskarnevaalit

fuksiwunderunde

TUTORIT

Annukka on edellinenfuksivastaava ja nykyinen

fuksikapteeninne. Annukanvalloittavan persoonan ansiostahänestä ei edes huomaa pientä

huolimattomuutta ja suurtamyöhästelyä. Hän ei jäädy olitilanne sitten mikä tahansa jatekstitulva on taattu. Annukan

voi löytää kovan naurunremakanperusteella ja menoa ja meininkiä

ei tältä naiselta puutu.

Kia on nykyinen fuksivastaava javastaa kaikista uusista fuksipal-leroista. Vanhana ttyläisenä hänjohdattaa teidät teekkariuden

saloihin. Kia käy kaikissatapahtumissa ja todennäköisesti

löydät sieltä myös itsesi Kianyllyttämänä. Tanssilattialla hän

bailaa kaikki pyörryksiin jasamassa hötäkässä saattavat jopa

haalarit revetä! Älä juota Kiallekysymättä muuta kuin olutta, sillä

hän on allerginen kaikelle. Venla on ihana ja kaikista huoltapitävä kanaemo, joka tunnetaan

myös kävelevänä kalenterina.Suomenruotsalaiselta entiseltä

humanistilta ei ole puutettakielitaidoissa. Älä anna iän

hämätä, sillä Venla jättää kaikkikylmäksi tanssilattialla. Tämä

nainen kyykkää mielellään salillasekä talvisin päätalon takana. Hän

toimii myös liikuntatutorina jahänestä saatkin aina

treenikaverin!

Roope on tietäjä, jolla onaikasempaa kokemusta TTY:ltä

muista opinnoista. Jos jokintapahtuman kuvaus tai muu asia

hämmentää, kysy Roopelta mitä setarkoittaa, hän tietää. Roopen voitbongata yöhousuissa yläsaleiltaviimeisenä yönä ennen dediksiä.Roope on rummuttaja- poika ja

yksikään pöytä ei säästy naputus-kohtalolta. Jos et tunnistakkaan

yhtäkkiä tutoriasi, ei hätää, hän onvain ajanut parran pois!

Suvi on 158 senttinen (kädetylhäällä) oleva paketti iloa jaaurinkoista hymyä. Suvi on

esimerkillinen ja hoitaa hommatajoissa. Hän on ennen neljääkotona, niin koulupäivän kuin

baari-illan jälkeen. Be like Suvi!Vuosi teekkarielämää ja

siiderinkin litkijä onnistuijuomaan yhden kokonaisen

oluen.

Roni on reipas Tamperelainenpartiopoika, joka asustelee

arkkarikommuunissa. Roniltalöytyy kaikkea ja jos ei, niin hän

hankkii sen. Ronin lempinimi “JaroNirinen” poikii laitoksen johtajan

herpaantumattomastatarkkaavaisuudesta. Ronin hellässä

hoivassa asustelee Lissu lisko jahänellä onkin aina liskojen yö.

Jaro on myös tietotekninen nero.

Anna on ihana ja puheliastyylitaituri, jonka seurassa ei ole

hiljaista hetkeä. Anna onsuunnannut Espoosta TampereelleLahden kautta. Tämä nuori nainenei jätä ketään kylmäksi ja on ainasanavalmis. Myös somehirmunatunnettu Anna on hyvin tapatur-ma-altis ja siksi hänen päässään

pitäisi olla aina kypärä jakännykässä superkuoret. Häntoimii myös liikuntatutorina!

Joel on pitkänhuiskea nuori mies,joka toimii eksyneiden arkkarien

maamerkkinä. Joel löytyytapahtumasta kuin tapahtumasta.

Kun hukkaat kaverisi, suuntaakatseesi yläilmoihin ja suunnistakohti iloista vaaleaverikköä. Joel

omistaa kaksi maailman suloisintapupua ja asustelee niiden kanssa

arkkarikommuunissa. Hän onmyös hyvin auttavainen kaveri!

Ria on sporttinen mimmi japääosin järkevä nainen. Osaatarpeen tullen myös bailata ja

leveä hymy loistaa tanssilattiallauv-valojen loisteessa. Tämä

punainen kikkarapää on kiltammeemäntä ja viilettää kiltamme

keittiössä teekkaritapahtumienohessa. Ria pelkää uima-altaanvaihtelevia väri pintoja, mutta eiole muuten outo. Ria suorittaakouluhommat ajoissa ja hänen

mielestään less is more!

Ville on hurmaava ja charmanttilaulava kitaristipoika, joka soittaaalasti pyydettäessä. Löydät Villen

24/7 yläsaleilta ja luonnoksiahäneltä löytyy vaikka muille jakaa.Ville on harkitseva ja inspiraatio-puutteen iskiessä turvautuu hän

vaikkapa viiniin. Tämä chilli tyyppiei turhia stressaa ja hänestäsaatkin hyvää seuraa yhdelle

oluelle tai vaikkapa jatkojenjat-koille.

Iida on tarttuvan naurun omaavakillan isäntä. Hän on siis vastuussameidän rakkaasta kiltahuoneesta

ja huolehtii siitä toisinaan aamuunasti. Iida on kotoisin Granista,huom ei Espoosta! Iidan bileet

eivät välttämättä lopu seuraavaanpäivään (tai viikkoon) mennessä ja

hänestä saat oivan beerpongkaverin. Iidalla on karatetaidot

kohdallaan ja hän etsiikin kaveriatatamivuoroille tositarkoituksella.

Laura on reipas ja hurjanpositiivinen kuorotyttö, muttakuoren alta paljastuu varsinkin

kova sitsaaja. Kossu toimiikiltamme sitsivastaavana ja

hänestä saatkin hyvin ja mielelläänlaulavan seuralaisen sitseille. Lauraon mielellään ihmisten kanssa jaihmiset mielellään Lauran kanssa.

Hänet voi bongata jos jonkunmoisista tapahtumista ympäriTTY:tä. Ei ihmekään, sillä Laura

valittiin killan 1.vuosikurssinsuperfuksiksi!

ORIENTAATIOVIIKKO

ma ti

Vastaanotto-tilaisuus(Festia iso sali)

Arkkitehtientervetulotilaisuus(luokka RD203)

Tutorryhmiinjakautuminen

Hengailuiltatutorryhmän kanssa

10.15-11.00

11.15-13.00

13.00

n.18.00

10.00-10.45

10.45-11.45

11.45

n.12.30

Arkkitehtuurinlaitokseentutustuminen(betoniportaat)

Opiskelu on Pop-info (Festia)

Lounastamaan

Kursseille ilmoittau-tuminen, opiskeli-jakorttien haku jayleistä infoa

19.00 The Ekat Bileet!Etkoilua kiltikselläporukalla!(kiltahuone jaCupola)

22.8.-26.8.2016

ke to pe

TTY:n palvelut jaopiskelu -info(Festia iso sali)

Kielten opiskeluninfo

Yhteislähtö koulultakeskustaanBussikorttien haku(Frenckellin aukio)Kaupunkikierros

Hengailuilta raksanfuksien kanssa(TTY)

9.30

11.15-12.00

12.00

13.00

18.00

ATK-info(cad-luokka)TEK ja SAFA -info(betoniportaat)

Tietoa ja turvaa-info(Festian iso sali)

Lounastamaan

Kiltakierros

Pubirundikeskustassa

13.00 Vapaaehtoistakyykän pelaamista jamuuta puuhaa(TTY etunurtsi)

9.15-10.15

10.15

12.00

12.30

13.30

18.00

Millaisia ovat muut uudet fuksit?Liity facebookissa ryhmään TamArkfuksit 2016, niin näet!https://www.facebook.com/groups/1624229561224736/

Myös TTY:n omilta sivuiltalöytyy tärkeää infoa, käytsekkaan! http://www.tut.fi/fi/tule-opiskelemaan/opiskelu/uusi-opiskelija/index.htm

Hätä? Laita viestiä tai soitaKialle, [email protected] tai 050 3589610

Muista maksaa kiltamaksuy l i o p p i l a s k u n n a njäsenmaksun kanssa. Paljonhubaa tiedossa!

Tampereen Arkkitehtikilta TamArkRakennustalo, Korkeakoulunkatu 533720 Tamperetamark.fi